top of page
Пошук

ВИПУСКНИК ФІ - ДОКТОР ФІЛОСОФІЇ У НІМЕЧЧИНІ


1 грудня 2020 року в Technische Universität Darmstadt (Політехнічний університет Дармштату, Німеччина) відбувся успішний захист PHD дисертації випускника бакалаврської і магістерської програм "Прикладна математика" Нікіти Крука.

Темою дисертації була "Collective Dynamics of Large Scale Multiagent Systems with Nonlocal Interactions" — дослідження появи колективної поведінки у великомасштабних багатоагентних системах. Прикладів такої динаміки досить багато. Найбільш знайомими з них є такі прості явища, як зграя птахів, стада овець, людські натовпи, роботи-рої тощо. На мікроскопічному рівні ми часто знаходимо впорядкований рух у таких живих системах, як бактерії та клітинні шари, а також у неживих системах: струшувані зернини, розчини тощо.

Дармштадтський технічний університет — це один з провідних технічних університетів Німеччини, історія якого бере початок у XIX столітті. Зокрема, він є членом асоціації TU9. Серед випускників TU Darmstadt — лауреати наукових премій, підприємці, менеджери, мільярдери та політики. 4 випускники університету стали лауреатами Нобелівської премії, а ще 3 — лауреатами Вольфової премії з фізики.

Ми щиро вітаємо Нікіту, та бажаємо подальших успіхів у науковій діяльності!

bottom of page